Kotrók az építkezésben

Hogy mien kotróra is van szüksége egy építészeti szektorban, az sok tényezőtöl függ. Általában akkor ajánlott egy kotró ha túl sok időbe telne emberi erővel megásni az illető lyukat. 

Kotró vásárlással vagy kölcsönzéssel időt és pénzt takarít meg. A valasztandó kotró mérete nagyban függ a munkálatok jellegétől, pld hogy mekkora a rendelkezésre álló tér, vagy hogy a talaj sima e vagy nagyon földes.
 
 
A kompakt kotrók vagy minikotrók általában kettő-hat tonna súl között mozognak, és sokkal hatékonyabbak, mint az elsőre nyilvánvaló. Ez különösen igaz a a modern változatokra, melyek erejét fejlett hidraulikus rendszerek növelik. Egy másik értékes tulajdonsága a nagyobb társaihoz képes az alkalmazkodóképessége és mobilitás. A legtöbb modell 360 fokban el tud fordulni ez által maximális szabadságot ad az üzemeltetőnek ezzel gyakran időt és pénzt takarítva meg,

A méret és a mobilitás az ami a mini kotrókat ideálissá teszi a kisebb vagy korlátozott hozzáféréssel rendelkező területeken való használatra. A mini kotrók ideálisak az olyan munkákra mint pld árkok ásása, medencék illetve tavak létrehozása, általános tereprendezés, és még sok más

Sok jó okot lehet találni arra, hogy miért mini kotrót vásásároljunk nagyobb társai helyett. Ilyenek pld: az alacsonyabb beszerzési költségek vagy alacsonyabb bérleti költség, alacsonyabb karbantartási költségek, könnyebb és egyszerűbb ellenőrzés, több kiegészítő.

Amennyibenb mini kotró vásárlása melett dönt, íme pár nagy tekintélynek örvendő márkanév: JCB, Komatsu, Caterpillar, Hitachi, Volvo és Kubota.

Nincsenek megjegyzések: