A traktorok eredete


Napjainkban a traktorokat általában mezőgazdasági célokra használják. A traktorok nagy teljesítményű járművek, melyek bár lassan mozognak nagy energiát képesek termelni. Ezekhez igény szerint, különböző mezőgazdasági eszközök csatolhatók. 

Az első traktort 1850 körül készítették. A legkorábbi gőztraktorokat egy mechanikus öv irányította. Ezeket a gőzhajtású mezőgazdasági gépeket egészen a korai 1900-as évekig használtál, amikoris felváltották őket a megbízhatóbb újabb fejesztésű traktorokkal.Az első benzines traktor 1982-ben készült el. Ezekből csak 2 darabot vásároltak meg, mégnem Henry Ford 1917ben bevezette a Fordsonmodelt mely belső égésű motorral rendelkezett. Ezzek a gépek indították el a traktorok népszerűségét
Egy hagyományos traktoban a vezetői ülés mögött található a 2 nagy kerék előtte pedig a motor a két kisebb kerékkel. Ez a kialakítás hagyomány lett a traktorok létezése óta, kivétel a modern, zárt fülkéjű traktorok, melyek jobban a vezető kényelmére és biztonságára épülnek. A legtöbb ien traktorban klíma és fűtés is van.
Mezőgazdasági gépekhez már számos új fejlesztés készült az elmúlt században. Jelenleg számos márkájú tömegben gyártott traktort találunk a piacon, ezek közül a legnépszerűbbek a John Deere, Massey-Ferguson, New Holland és CaseIH traktorok. Az előbbi márkák által teremtett verseny az elmúlt években jelentősen csökkentette a traktorok árát.

Nincsenek megjegyzések: